3 Eylül 2015 Perşembe

PTC Nedir?

PTC ingilizce paid to clik'in Kısaltılmış halidir. Yani tıkla para kazan. Bu tarz sitelerin işleyişi basittir; biri para ödereyek ptc sitesine reklam verir sizde bu reklamlara tıklayarak belli bir süre reklam verenin sitesinde durarak para kazanırsınız. Bir çok ptc sitesi başka sistemlerle de para kazanma şansı da sunmaktadır. Bu tarz sitelerin hepsinde bir minumum para çekme limiti vardır. Ayrıca bu siteler sadece paypal gibi online bankacılık sistemlerine ödeme yaparlar.

PTC sitelerinin çoğu ne yazıkki scan'dır. Yani dolandırıcıdır. Yani siz minumum para çekme limitine ulaşıp para çekeceğiniz zaman paranızı vermezler. Bu tarz sitelere dikkat etmelisiniz. Emeğinizin boşa gitmemesi için en tanınan ptc sitelerini ve 0.10$ ve altı min. ödemesi olan siteleri seçmenizde yarar vardır.

PTC siteleri her tıklama için 0.001$ gibi çok az miktarda bir para verir ve her gün belli miktarda reklama tıkla tıkla veya fazla reklam olmaz. Bu yüzden her gün düzenli tıklamanız bile anca aylar sonra 2$ gibi az miktarda bir ödeme alabilirsiniz. Kazancınızı artırmak için referans bulmanız şarttır. Referans sistemi ptc sitelerini  hepsinde mevcuttur. Şöyle ki size özel linkinize tıklayarak üye olan herkes veya üye olurken sizin kullanıcı adınızı referans kısmına yazan kişiler sizin referansınız olur. Ve onların kazancının bir bölümünü sizde kazanırsınız. Ama referans bulmanız zordur ve bulduğunuz referanslarında hergün tıklayacağı meçhul.

PTC konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta yatırımdır. PTC sitelerine para yatırarak VİP üyelik alabilirsiniz veya referans kiralayabilirsiniz. Kesinlikle güvenmediğiniz sitelere yatırım yapmayın. Hatta ödeme almadığınız hiç bir siteye. PTC sitelerinde dolandırılma ihtimaliniz yüksektir.

Bu yazımızın da sonuna geldik. Şahsen ben sadece tek bir PTC sitesini kullanıyorum şu an. Önceden bir kaç siteden toplam 5$a yakın para kazansam da çok vakit alan ve çok az kazandıran bir sistem. Yinede vaktiniz bolsa denemeye değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder