31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Başlayanlar İçin Blogger

Neredeyse herkes bir sitesinin olmasını ister. Bu sitede ilgi alanlarıyla ilgili şeyler paylaşmak, insanları bilgilendirmek veya insanları paylaştığınız yazı, resim, video gibi içeriklere güzel vakitler geçirmesini sağlamak istersiniz. Hatta bir süre sonra işi büyütün bu siteden para kazanmanın hayallerini kurarsınız. Ama gerekli yazılım, kod bilgisi veya para sıkıntısından bu işe başlamaya korkabilirsiniz. Tam bu noktada devreye blog spot giriyor. Blog spot Google'ın ücretsiz blog hizmetidir. Diğer ücretsiz blog, site veya forum sistemlerinin aksine bloggerı daha kolay bir şekilde görünümünü  (tema vs.) değiştirebilir, her türlü reklamı koyabilirsiniz. Ve bunları yaparken hiç bir program dilini bilmenize veya para harcamanıza gerek yok. Eğer bir Google hesabınız varsa adres çubuğuna blogger.com yazıp girerek veya blogger diye Google'dan arayarak girip kullandıkları bir blog oluşturabilirsiniz. Eğer google hesabınız yoksa gmail.com'dan kayıt olu tıklayarak bir kaç dakikada google hesabı açabilirsiniz.

Size tavsiyem kişisel bir blog açarak başlamanız. Bloğunuzda her türlü şeyi paylaşmanın olanak tanıdığından fazla zorlanmadan blogunuzun içeriğini artırabilirsiniz böylece. Eğer kişisel bir blog açmak istemiyorsanız mutlaka ilgi alanlarınızla ilgili bir blog açın. Böylece hem kendinizi vererek paylaşım yaparsınız hemde süreklilik ihtimaliniz artar.

İlk başta blogger ın arayüzünü inceleyin, kurcalayın. Özelliklede sağdaki menüleri. İlk olarak blogun görünümüyle fazla uğraşmanıza tavsiye etmem çünkü millet sizin blogunuzu güzel olduğu için değil içindeki içerik sayesinde bulacak. Tabiki tasarımının (teması filan) iyi olması sürekli ziyaretçi sayınızı artırır ama çok güzel bir görünüme sahip olmasa bile iyi bir içeriğe sahipse blogunuz cafcaflı ama boş içerikli sitelerden çok daha fazla kişiye ulaşacaktır. Yani içerik görünümde çok daha önemlidir bu yüzden blogu açtığınız gibi ilk işiniz hemen bir yayın paylaşmak olsun. Eğer nasıl başlayacağını konusunda kararsızsanız 'merhaba' veya 'sitemiz hayırlı uğurlu olsun' tarzı başlıklarla ve kendinizi tanıtarak veya blogu neden açtığınız, ne tarz şeyler yayınlayacağınızı yazabilirsiniz.

İnternet sitelerinin en büyük hit yani ziyaretçi kaynakları arama motorlarıdır. Bir site arama motorlarında ne kadar yukarıda çıkarsa o kadar fazla ziyaretçi çeker. Peki zaten ortalık site kaynıyor ve zaten ilk sıraları yıllar önce açılmış ve milyonlarca kişinin ziyaret ettiği siteler kapmış bunların arasından sizin site nasıl sıyrılıp bir kaç ziyaretçi bulacak? Bunun cevabı da ilerleyen zamanlardaki yazılarımızda vereceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder