31 Ağustos 2015 Pazartesi

Link Kısaltma Sitelerinin Özellikleri

Link kısaltma sitelerini tanımlarken para kazanmanın yanında o linke tıklayanlara çok büyük sevap işliyormuşuz gibi süslü cümlelerle anlatırlar. Ama kendimizi kandırmaya gerek yok biz linkleri kısaltarak tıklayanları en az 5 sn bekletiyoruz ve tıklayanlara da linki kısaltarak hiç bir yarar sağlamıyoruz aksine az önce bahsettiğim gibi onları bekletiyor ve zarar veriyoruz. Ama tıklayan beklemesinin karşılığını alıyorsa eğer ses çıkarmıyor tabiki. Mesela benim bir kaç tane indirme linkleri paylaştığım blogum var. Bu boogumdaki kısalttığım linklere tıklayanlara 5sn gecikmeli de olsa indirecekleri şeyi imdirebiliyorlar her ay 1000den fazla kişi benim linklerimi kullanmasına rağmen daha kötü bir yorum almadım.

Şimdi gelelim asıl konuya; link kısaltma siteleri kısaca nasıl çalışır?
Link kısaltma sitesine girersiniz ve her hangi bir linki kısaltırsınız ve bu Kısaltılmış linki blogunuzda, sosyal medyada, forumlarda vs. paylaşırsınız. Eğer sizin paylaştığınız linke biri tıklarsa 5 veya 10 sn gibi kısa bir süre bir reklam gösterilir ona ve bu süreden sonra 'reklamı geç' veya 'Skip ads' gibi bir botun çıkar ve kişi buna tıklayarak ulaşmak istediği siteye girer ve siz de bundan para kazanırsınız. Tıklama başı fiyatlandırma ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Hatta pc ve mobil tıklamalar bile değişiklik gösterebilir. Linkleri paylaşmanın en iyi yolu bir blog açıp orada paylaşmaktır. Çünkü paylaşımının bütün kontrolü sizdedir ve eğer çok yüksek beğenildi veya takipçilerle bir sosyal medya hesabınız yoksa blogunuzda linklerinize blogunuz arama motorlarında yükseldiğinde daha çok kişi tıklayacaktır. Blog açmak ve blogunuzda bir şeyler paylaşmak çok basittir. Zor olan kısım blogunuzun arama motorlarında yükselmesidir. Bunun için blog ile en azından haftada 5 10 dk ilgilenerek bir şeyler paylaşmak lazım. Paylaşımlarınız ne kadar özgünse o kadar çok kişiye ulaşırsınız. Bu konuda daha sonra ayrıntılı bilgiler vereceğiz ayrıca sitenizi daha çok kişiye ulaştırabilmeniz için ipuçları da vereceğiz.

Bir yazının daha sonuna geldik. Unutmayın ki internetten para kazanmak zor ve zaman gerektirir. Ama imkansız değildir. Sabır ve azimle her kes az veya çok bir şeyler kazanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder